Klasa 10

Projekti nga lënda e TIK-ut:

Ashtu siç kemi biseduar në klasë, këtë vit së bashku do ta pasurojmë kanalin https://www.youtube.com/c/ABShqip me video edukuese për fëmijë në Youtube.

Për këtë projekt duhet të krijoni një prezentim ku përfshihen minimum 13 fjalë nga gjuha shqipe. Mundohuni të krijoni fjalë që nuk janë në kanal apo mund të llogaritni edhe video me koncepte tjera psh. diçka me matematikë, ndonjë përrallë etj.

Në linqet në vijim i keni disa shembuj të cilët janë vlerësuar me pikë maksimale:

  1. Dinosaurët
  2. Format
  3. Perimet për fëmijë

Prezantimin ju duhet ta ruani si video (duke zgjedhur Save as type – MPEG-4 Video), ku më pas nga unë do të ngarkohet në Youtube, pas arritjes së numrit minimal të abonentëve do të tentojmë edhe monetizimin e kanalit. Keni kujdes në përzgjedhjen e muzikës në prapavijë (https://www.youtube.com/channel/UCht8qITGkBvXKsR1Byln-wA) nuk duhet të jetë copyright. Zëri i personit që lexon fjalët mund të jetë i dikujt tjetër. Video duhet të përmbaj animacion dhe duhet të zgjas minimum 2 minuta. Fajllin ju e dorëzoni si .mp4 nëse nuk ju funksionon e dorëzoni si .pptx!

Vërejtje: Te rregjistri “Slide Show” e keni opsionin Record Slide Show, ku mund ta caktoni kohëzgjatjen e sllajdeve. Apo në rregjistrin “Transitions”, largoni tick-un nga On Mouse Click dhe poshtë në After shënoni kohëzgjatjen e sllajdit përkatës. Për kohëzgjatjen e animacioneve kemi ushtruar edhe në klasë.
Fajllin emërtoni në këtë mënyrë:
“Klasa Nr i ditarit Emri Mbiemri – Projekti juaj (Shembull. 10 A 01 Arsim Arsimi – Projekti Kafshet)”
Projektin  e sjellni në klasë me USB-Flash Disk si .mp4 gjatë orëve të TIK-ut (10A dhe 10E-18.03, 10B-19.03, 10C dhe 10D-20.03), poashtu duhet ta dërgoni edhe përmes emailit në blerand.koshi@prof-alg-prizren.com nga adresat e juaja, midis datave 15.03.2024 – 17.03.2024.